Den 17 september gick årets höströjning av stapeln. I år var den välbesökt och vi fick mycket gjort på samfällighetens mark. Den efterföljande korvgrillning var trevlig trots att det kom en och annan regnskur. Sly från egen fastighet kan läggas ut fram till sista oktober. Kom ihåg att inte lägga ut för tunna grenar då de inte kan flisas. Läs mer här. Styrelsen tackar för ett gott samarbete!

Under sommaren har FS upptäck att beståndet med snårvinda har ökat markant.

Snårvinda

Bekämpning
Snårvinda (Calystegia sepium) är ett flerårigt ogräs som har långa klättrande stjälkar, hjärtformade blad och vita eller rosa trattformade blommor. Den blommar från juni till oktober och kan bli upp till tre meter lång. Snårvindan slingrar sig i moturs riktning och växer ofta upp över häckar, fruktträd, växter och kantrabatter. Den är väldigt besvärlig och kväver andra växter. Den sprider sig genom krypande underjordiska rötter och frön.
Att vända jorden ger ingen större effekt – snårvindan har ett väldigt utbrett rotsystem. Noggrann trimning, där ogräset hela tiden hålls nere, är ett miljövänligt alternativ. Det är bra om vi alla hjälps åt att hålla efter snårvindan även på gemensamma områden.

Hjärtstartare
En hjärtstartare finns i trapphuset i BRF Ångbåtsbryggan (Strindbergs väg 1). Den är sponsrad av Thomas Alfredsson, boende i huset. Ytterligare hjärtstartare finns på Furusunds Värdshus som är tillgänglig när värdshuset är öppet.

Vägbelysning
Som ett led i att spara energi, för att hålla nere kostnaderna då elpriserna förväntas bli höga i vinter, kommer vi att följa övriga områden såsom Yxlan och Blidö. Gatubelysningen kommer att vara avstängd mellan kl. 24:00-05:30. Dessutom undersöker vi nu möjligheten att byta ut till LED-belysning.

Björken vid landsvägen/Förängsvägen
FS kommer se till att björken tas ned då den redan har börjat falla isär.

Vi önskar alla en härlig höst!
FS Styrelse